Wednesday, March 2, 2011

Topcom Babytalker 3500 SEDS

topcom-babytalker3500(127509)-1

Fick äntligen tummen ur och beställde en Babymonitor häromdagen. Först hade vi tänkt oss en Doro BM 46, men eftersom den var slut i lager på NetOnNet så fick det bli en Topcom Babytalker 3500 SEDS istället.

Hämtade ut den på “posten” idag och har hittills bara packat upp och testat den lite. Räckvidden kan man inte klaga på i alla fall, när den var inställd på “ECO-mode”, det svagare läget så kunde jag utan problem gå ner i källaren och fortfarande höra jollrandet. (Frugan fick stå för jollrandet eftersom hon inte kalvat än.)

I övrigt verkar den ha en del vettiga funktioner, några onödiga och lite annat lull lull. Men formatet är riktigt bra, och menyerna känns rätt rimliga, åtminstone nu när man inte har en skrikhals i andra änden av den. 599 riksdaler var inte så blodigt det heller, även om man kan få tag på billigare grejer så var jag rätt noga med att den skulle vara digital och kunna köra båda delarna på både batteri och nätström. Annars får man väl se sig som rätt handikappad? Jag vet vissa som har babymonitorer som bara har batteridrift i babyenheten? Hur smart är det på en skala? Och samma sak gäller åt andra hållet, kan du inte köra den på batteri så är den ju inte direkt portabel…

Framöver ska jag försöka återkomma till den här och tala om om den var en påse skit eller riktigt bra. Ler

No comments: