Tuesday, December 30, 2008

Julhelgen?

Frugan kommenterade just att jag inte är så mycket för att blogga nu, men jag har ju funderat massor på att blogga, och det är väl tanken som räknas? Eller? :D Egentligen så har det hänt en hel del i helgen som varit, men jag har liksom inte kommit mig för att rekapitulera det hela än.

Det hela började väl egentligen den 22:a december, dagen vi packade in oss i bilen och rullade norrut. Destination: Borlänge. Resan gick bra, vi stannade förmodligen och åt någonstans längs vägen, men eftersom mitt minne är litegranna sådär som de små fiskarna i skålar så har jag inte en susning. Hotellet var helt ok, även om de av någon outgrundlig orsak parkerade oss en kilometer från hissen... Restaurangen var inget vidare heller för den delen, den var stängd. Men vi fick tips av tjejen i receptionen om en restaurang som hette "La Cantina". Innan vi gick dit så gick vi ner på stan för att julhandla lite, och tog även varvet förbi Systembolaget. Där, mellan hyllorna med sprit, öl och allehanda myspys så hör jag någonstans runt mig: "Granfot?" (Ersätt med mitt namn om du tycker det låter mysko...) Bakom mig så står Liffer och ser glad ut. Ödets ironi att springa ihop med den enda människan jag känner i Borlänge, som förövrigt inte ens är bosatt där. (Ok, jag visste faktiskt att hon skulle vara där...) Hon rekommenderade en annan restaurang som hennes föräldrar gillade, men den hade upphört, så det fick visst bli "La Cantina" ändå. Stället kändes lite småsunkigt, sådär pizza-restaurang aktigt, men eftersom åtminstone min mat var jävligt god så får stället godkänt plus. :)
Dagen efter försökte vi julhandla lite till, men vi hittade inga roliga butiker så vi rullade vidare mot Mora för en pizza i sällskap med lillebror och sen vidare till Hede i Härjedalen! (Som om ni inte visste det?) Där installerade vi oss hos lillebror och tog det lugnt sådär "dan före dan". Hann även med en vända upp till föräldrarna för att leverera julklappar och försöka hjälpa till med det sista pysslandet.
Så kom Julafton, dagen som alla små barn väntat på i ett helt år. Jag hade bara väntat några dagar eftersom vi firat lilljul med svärmor och svågern några dagar tidigare. Ett alldeles lagomt julbord dukades upp och avnjöts med snaps, julöl och alldeles för mycket mat i vanlig ordning. Gott var det iallafall, och mätta flyttade vi oss till Kalle Anka och soffan. Efter vi klarat av den biten med så var det dags för klapputdelning. Fick en hel del skoj, bland annat en slipsten för knivar som jag önskat mig, mer eller mindre, sedan förra julen då svärmor nämde en. :) Annars fick jag mest lite småsaker, förutom några kilo renkött då. :D Förhoppningsvis gott som fan, men vem vet? Jag har aldrig tillrett renkött, så jag har ingen aning om hur det var tänkt att det ska smaka, men eftersom alla lappar tydligen överlevt vintrarna på det magra köttet så ska jag nog lyckas med.

Lyckas jag inte så får ni nog gräva upp mig ur en bivack eller så.
Nu ska jag göra som frugan och knoppa in, så resten får ni nog läsa en annan dag. :D

G'natt, och låt inte lopporna gnaga er ren(!)a.

1 comment:

Anonymous said...

Behandla renkött som "viltkött" så bör det funka.