Sunday, November 23, 2008

Flygbild över Hede?



Någon som kan hjälpa mig avgöra om det är Hede i Härjedalen på den här bilden? Jag lyckas inte klura ut vinkeln och byggnaderna på den... :/ (Och jag har alltid varit usel på sånt...)

Står "Flygbild över Hede centrum" nere i vänstra hörnet, och i högra hörnet står det (ungefär): ** A.O. Stockholm(?) Aero. Godkänd av Försvarsstaben. Alla ledtrådar eller åsikter skulle vara hemskt hjälpsamma!
Posted by Picasa

1 comment:

Anonymous said...

Ja, det är nog "Oppibyn" som vi "Nåsjiinga" sa på den tiden jag bodde kvar i Hede. Kortet är taget rakt söderut (riktning Sonfjället). På motsatt sida om Storgatan (gamla genomfartsvägen Sveg-Funäsdalen) mitt i bilden, ser man fyra nyare byggnader, från vänster diversehandeln C. Carlssons Eftr/Birks, byggnaden nedriven 1976 (i den lägre vänstra vänstra delen var Handelsbanken inhyst)-numera ligger på platsen en nyare byggnad med apotek etc, i mitten syns Evys Pensionat, bredvid till höger Konsum byggt i början av 1940-talet(senare ersatt med ny byggnad inhysande ett nytt ICA och Konsum; efter Konsums nedstängning 1993 Hedes enda kvarvarande livsmedelshandlare), och längst ner i hörnet Olle Grindes ICA-butik (1954-74). Längst upp till vänster ser man i början på Råndalsvägen det dåvarande posthuset och bortom det församlingshemmet. Mitt emot posthuset -på andra sidan Råndalsvägen och utanför vänster bildkant- ligger kyrkan och kyrkogården. Från posthuset löper Postgatan åt höger ner till det ensamma gamla huset ute på gärdet, förmodligen Yngves. Utanför vänster bildkant och norr om kyrkan ligger grundskolan i Hede.
Med reservation för någon smärre missuppfattning/Rolf Hansson, Rumma, Östergötland.